Стара Пазова, Ул. Светосавска 11 тел: 022 310 180

Јавно предузеће Општинска стамбена агенциjа Стара Пазова

ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова завршава изградњу модерне четвороспратнице до марта 2016. године

Крајем децембра 2014. године, у Старој Пазови у улици Ћирила и Методија ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова (ЈП ОСА Стара Пазова) започела је изградњу будуће модерне четвороспратнице чији ће стамбени простор бити намењен за неколико различитих категорија становништва.

Цео пројекат је усмерен ка подизању стандарда живота грађана и стварања могућности за трајно решавање стамбеног питања самохраних родитеља, породица са особама са инвалидитетом и младих брачних парова у складу са одређеним условима, најпре уз чињеницу да живе на територији општине Стара Пазова најмање три године и да у својини немају непокретности.

Камен темељац за зграду од 68 станова, површине 3000 квадрата, положили су председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, директор ЈП Општинске стамбене агенције Мирослав Јовановић и покрајински посланик Душан Инђић. Овим чином је и започета изградња, односно прве фазе која обухвата изградњу прве ламеле са 34 стамбене јединице, док је изградња друге ламеле предвиђена за лето 2015. године.

„Како би осигурала ефикасност у реализацији и дала адекватну подршку пројекту од изузетног значаја за грађане, локална самоуправа у Старој Пазови за изградњу обезбедила грађевинско земљиште, а извођачка вредност радова износи 89 милиона динара. Такође, будућа четвороспратница ће представљати објекат са најсавременијим достигнућима енергетске ефикасности која се заснива на обновљивим изворима енергије уз системе топлотних пумпи и примену соларних колектора“, истакао је Мирослав Јовановић, директор ЈП ОСА Стара Пазова.

„Станови које градимо су резултат настојања да кроз пажљиво планиране инвестиције помогнемо што више различитих категорија становништва. Определили смо се да грађане подржимо и на овај начин, јер је ово изузетно важан пројекат иза кога стоји доста уложеног труда, квалитетне координације са републичким институцијама, и системске организације унутар наше локалне самоуправе и институција. Ово је први пројекат оваквог типа у Србији, да кроз непрофитну изградњу обезбедимо кров над главом за младе људе и самохране родитеље који су у тешкој ситуацији, као и породице које имају чланове са инвалидитетом“, поручио је председник Општине Ђорђе Радиновић.

По речима директора Општинске стамбене агенције Мирослава Јовановића, приликом продаје станова обрачунаваће се само трошкови изградње чиме ће цена истог бити умањена за значајну вредност, нагласивши да ће цена по метру квадратном износити око 600 евра.

Имајући у виду реалне потребе становништва општине Стара Пазова, које је руководство Општине и ЈП ОСА Стара Пазова узело у обзир и при претходним плановима о њиховом збрињавању, потврђено је да ће након завршетка овог пројекта уследити нов пројекат изградње станова за социјално становање у Фрушкогорској улици у Старој Пазови.

Овим пројектима локална самоуправа само још једном потврђује да са правом стаје у ред најуспешнијих у Републици Србији, уз чињеницу да се ефекат свих покренутих и паралелно реализованих круцијалних пројеката за бољи живот грађана може сагледати у наредном периоду, док су поједини позитивни ефекти већ мерљиви, нарочито када је реч о континуитету у смањењу броја незапослених и бризи о најсиромашнијима у старопазовачкој Општини.

Подели на мрежама
  • Датум креирања: .