Стара Пазова, Ул. Светосавска 11 тел: 022 310 180

Јавно предузеће Општинска стамбена агенциjа Стара Пазова

ГОЛУБИНЦИ 30 станова за избеглице из БиХ и Хрватске

Општина Стара Пазова и Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије су у марту 2014. године успоставили сарадњу потписивањем Меморандума од стране председника Ђорђа Радиновића и комесара Владимира Цуцића. Меморандумом о сарадњи је дефинисан рад на обезбеђивању трајних стамбених решења за најугроженија лица – избеглице из периода од 1991. до 1995. године које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, као и угрожене избеглице из истог периода у приватном смештају без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији које испуњавају критеријуме угрожености УНХЦР.

Подели на мрежама

Опширније: ГОЛУБИНЦИ 30 станова за избеглице из БиХ и Хрватске

  • Датум креирања: .

СТАРА ПАЗОВА 30 станова за Роме

Пројекат општине Стара Пазова под називом ''Успостављање одрживих решења за становање Рома у Старој Пазови'' реализован је кроз средства за изградњу нових кућа из програма ''Спровођење трајних стамбених решења и унапређење инфраструктуре у ромским насељима'' који спроводи Влада Републике Србије - Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Реализацијом овог пројекта 30 ромских породица добило је сопствени дом у Фрушкогорском насељу у Старој Пазови, а још 15 породица које су ту већ живеле добило је приступ водоводу, канализацији, гасоводу, као и прилазни пут. Укупна вредност пројекта је 1.038.802,22 евра, од чега је 85% обезбедила Влада Србије преко наведеног програма из средстава ЕУ, а 15% општина Стара Пазова.

Подели на мрежама

Опширније: СТАРА ПАЗОВА 30 станова за Роме

  • Датум креирања: .

СТАРА ПАЗОВА 169 станова за избеглице из Хрватске и БиХ

Општина Стара Пазова и Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије су у марту 2014. године потписали Меморандум о сарадњи на реализацији Региналног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији. На основу тог Меморандума у октобру 2015. године потписани су уговори у оквиру Потпројекта 5 за изградњу 169 стамбених јединица у Фрушкогорској улици у Старој Пазови, за трајно решавање стамбених потреба избеглица. Финансирање изградње у износу 4.216.691,28 евра извршено је из донаторских средстава обезбеђених из Фонда регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе. Инфраструктурно опремање земљишта у јавној својини, као и уређење јавне површине око стамбених објеката обезбедила је и финансирала општина Стара Пазова.

Изградња 169 станова укупне нето површине 7.342,17 м2 завршена је у јулу 2020. године, а због ситуације са корона вирусом, корисницима су кључеви уручивани сукцесивно више дана. Последњи кључеви избегличким породицама уручени су 5. августа 2020. године од стране министра пољопривреде у Влади Републике Србије Бранислава Недимовића, председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића и комесара за избеглице и миграције Владимира Цуцића.

Подели на мрежама
  • Датум креирања: .

НОВИ БАНОВЦИ, насеље Бановци-Дунав 60 станова за избеглице и 16 за домаће становништво

Општина Стара Пазова је једна од 7 градова и општина у Србији у којима је спроведен СИРП програм који је финансирала Влада Републике Италије у периоду од 2005. до 2008. године. Овим програмом је 2008. године завршена изградња 76 станова у Новим Бановцима, у насељу Бановци-Дунав, након чега је спроведен конкурс за доделу станова у закуп - 60 за избеглице и 16 за домаће становништво. Исте године се 76 породица уселило у станове укупне нето површине 3.062,34 м2.

Општинска стамбена агенција, по одлуци СО Стара Пазова, управља становима, врши расписивање конкурса сваке три године, попуњава упражњене станове, врши наплату станарина, одржава и чисти зграде.

Подели на мрежама
  • Датум креирања: .

СТАРА ПАЗОВА 16 станова солидарности

Изградња зграде са 16 станова солидарности у улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Старој Пазови, укупне површине 1.000,56 м2, почела је 2002. године. Радови су завршени 2004. године.

Подели на мрежама
  • Датум креирања: .

Јавно надметање за давање у закуп пословног простора

Комисија за давање у закуп пословног простора у својини општине Стара Пазова оглашава јавно надметање за давање у закуп пословног простора.
1) У Старој Пазови, улица Ћирила и Методија број8, површине 11.4 м2.

Подели на мрежама

Опширније: Јавно надметање за давање у закуп пословног простора

  • Датум креирања: .

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕНЈЕ за продужење Уговора о закупу станова Изграђених у оквиру СИРП-а

Продужити уговор могу само породице са највише 5 чланова породичног домаћинства.

Под члановима породичног домаћинства сматрају се брачни другови, њихови родитељи, деца рођена у браку, ван брака, усвојена пасторчад, као и друга лица која је учесник у конкурсу или његов брачни друг дужан по закону да издржава, а живе са њим у заједничком домаћинству. Под чланом домаћинства сматрају се деца рођена или усвојена до дана истека рока за подношење пријаве на конкурс.

Подели на мрежама

Опширније: ОБАВЕШТЕЊЕ

  • Датум креирања: .

Закључак за ослобађање плаћања закупа пословног простора

Закључак за ослобађање плаћања закупа пословног простора 06.04.2020. - детаљи 208kb
Закључак за ослобађање плаћања закупа пословног простора 22.04.2020. - детаљи 215kb
Подели на мрежама
  • Датум креирања: .

Решење о престанку мандата надзорног одбора предузећа "Општинска агенција Стара Пазова"

Решење о престанку мандата и именовању надзорног одбора јавног предузећа "Општинска стамбена агенција Стара Пазова"

Подели на мрежама

Опширније: Решење о престанку мандата надзорног одбора предузећа "Општинска агенција Стара Пазова"

  • Датум креирања: .

Почетком пролећа у Старој Пазови креће изградња стамбених зграда из РСП - Потпројекта 5

Понедељак, 15. јануар 2018 - Јавно предузеће, Општинска стамбена агенција Општине Стара Пазова, одржало је у петак, 12. јануара презентацију Регионалног стамбеног програма у Републици Србији и потпројекта 5, у оквиру којег ће у Општини Стара Пазова бити изграђен комплекс зграда са укупно 169 станова у Фрушкогорској улици у Старој Пазови, намењених избегличким породицама, које су управо општину Стара Пазова изабрале за нови почетак, након ратова 90-их и нови дом. Презентација је превасходно била намењена грађевинским компанијама, које су се одазвале на позив, како би им се представио овај пројекат и као и увек до сада, дала могућност да они буду извођачи радова на изградњи зграда, чиме би се додатно унапредила домаћа, локална привреда.

Регионални стамбени програм присутним представницима око 20 домаћих грађевинских компанија из општине Стара Пазова, Београда и Новог Сада, представила је Ивана Чубриловић, руководилац сектора инвестиција и одржавања у Општинској стамбеној агенцији, истакавши како је циљ овог програма обезбеђивање трајних стамбених решења за преко 5000 избегличких породица у 117 општина у Србији. Укупна вредност реализације програма у Републици Србији је око 335 милиона евра обезбеђених из донаторских средстава и националне контрибуције. Финансиран је средствима Европске уније, а фондом управља Банка за развој Савета Европе.

Подели на мрежама

Опширније: Почетком пролећа у Старој Пазови креће изградња стамбених зграда из РСП - Потпројекта 5

  • Датум креирања: .

Јавно предузеће Општинска стамбена агенција Стара Пазова
Ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова тел: 022 310 180 факс: 022 363 494